Dit vägarna bär oss

Det är över ett och ett halvt år sedan någon skrev en rad på Abakollektivets blogg. Sedan dess har Ludde och undertecknad (David) lämnat kollektivet. In har bland andra Beat This-Anna, Lycko-Erik och Jeppa kommit. Men snart pyser Jeppa, då kanske Oskar kliver in. Grannen på nedre botten har fortsatt lämna maskinskrivna lappar till kollektivets medlemmar, det har möblerats om några gånger och oändligt många storslagna planer har tagit form.
 
Ja, ni hajar, det händer en del. Men ingen jävel skriver om det. Jag, som har flyttat från kollektivet för si så där åtta månader sedan, får bryta tystnaden. Det är ingen ordning. 
 
Nåja, nu ska i alla fall kollektivets veteran Fredrik ut och resa. Tillsammans med mig, exkollektivisten David. Det ska ni få läsa om här på bloggen. Om ni så behagar. 
 
Så här lyder planen: En Volkswagen minibuss från 1989, inköpt från vår goda vän Oscar Green, ska byggas om till en småskalig husbil. Med sovplatser och köksavdelning. Och så ska vi naturligtvis få ekipaget att gå genom besiktningen. På torsdag. Håll tummarna.
 
När detta är gjort ska vi packa våra kappsäckar och rulla söderut. Vi har span på Barcelona. Vill gärna känna in något soft ställe längs den franska östkusten. Hoppas på en avstickare i norra Italien. Kanske hinner med en sväng i Berlin. Och SKA äta glass i Lomma. Ungefär så.
 
I två och en halv vecka, typ, ska vi vara på tur. Vi siktar på att åka om en vecka, måndagen den 29 juli. Innan dess är det mycket som ska göras med fordonet. Så här långt har vi (Fredrik) bytt bromsar, plockat ur två säten ur bilen och lagt i en finfin matta. Härnäst ska ett bord/säng byggas. Och vajer till hastighetsmätaren letas upp. Och lite till.
 
Och vi kanske blir fler på turen. Det har yttrats några kansken här och där. Om en vecka har vi svaret.
 
Fortsättning följer.  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0